Mėnesio archyvas: spalis 2011

Keptas camembertas

Puikiausias šiltas užkandis prie vyno taurės! Nuostabus kreminis sūris su šviežia baghette ar chiabatta ar česnakiniu skrebučiu , ant viršaus galite pabarstyti mėgstamų žolelių (rozmarino, čiobrelių), kepintų riešutų… galite prieš kepant sūrį prismaigstyti česnako pagaliukais arba galite patiekti saldų variantą su pakepintais graikiniais riešutais sumaišytais su medumi.

Mielinės spurgos su nutella

Mielinės spurgos su traškiu cinamoniniu paviršium ir kremine nutella viduje, jos pasakiškos! Purios, aromatingos ir tirpstančios burnoje, rudeniškoms popietėms prie kavos ar arbatos puodelio!

Tartaletes su šokoladu ir keptom figom

Figos+ riešutai+ šokoladas – skamba fantastiškai! ♥♥♥ Taip ir buvo, nenuvylė receptas, jis puikus, adaptuotas buvo pagal šį receptą. Panašius pyragėlius jau seniai buvau kepusi su trapios tešlos tartaletėm ir džiovintom slyvom, jos irgi puikios! Šios patiko dėl savo struktūros, malti migdolai, kremines konsistencijos sokoladas ir sultingos bei traskios figos
Vietoj kokosų aliejaus dėjau [...]

Marinuotos slyvos

Skubu jums parodyti marinuotas slyvas, kurias gaminau pries kelias savaites, jos puikios prie keptos vištienos ar antienos!
Marinuotas slyvas labai mėgstu, tačiau mano mam niekad jų nemarinuodavo, nes šeimoje niekas nemėgdavo, dabar mano šeimoje irgi niekas jų nevalgo apart manęs, bet aš tuo tik džiaugiuosi – daugiau man liks
Man skaniausia slyvas marinuoti su kauliukais [...]

Obuolių pyragas

Labai skanus, paprastas, pigus ir greitai pagaminamas obuolių pyragas! Rekomenduoju išsikepti!
Dėkui Grangei, kuri rekomendavo šį recepta, bei Pasididžiuojančiai namų šeimininkei, kuri iškėlė šį receptą į dienos šviesą. Jis tikrai nuostabus!
Recepte buvo naudota 26 cm. apvali forma, aš kepiau 21 cm. tortinei, todėl jis pas mane aukštesnis.
Kepiau jau kelis kartus, vieną kartą kepiau 26 cm. tortinei  [...]