Mėnesio archyvas: sausis 2013

Ala croquembouche

Sūnaus gimtadieniui gaminau kelis nedidukus plikytų pyragaičių tortukus, kuriuos klijavau ne karamele, kaip būdinga prancūziškam vestuvių tortui, bet tirpintu šokoladu.
Plikytus pyragaičius pripildžiau varškės – grietinėlės įdaru pagardintu lemon curdu.
Receptas jau seniau išbandytas, kepiau pagal Eklerų receptą:

Macarons

Trečias kartas nemelavo! Man jie pavyko! Džiaugiausi, kaip mažas vaikas žiūrėdama pro orkaitės stiklą, kaip pučiasi sijonėliai!  Po to džiaugiausi sulipdytais sausainėliais, tikraiusiai matosi iš nuotraukų gausos Kuri nuotrauka Jums gražiausia?

Pirmi du kartai matyt buvo nelaimingi dėl nedaplaktų baltymų ir permaišytos tešlos… Šį kartą atrodė perkieta tešla, bet surizikavau ir viskas pavyko puikiai! [...]

Lemon curd – citrinų kremas

Kreminis, gaivus citrinų kremas, nors nežinau ar taip galima jį įvardinti, tiesiog lemon curd. Kartą paragavęs – negali sustot! Taip ir tiesiasi ranka į stiklainėlį pasmaližiauti dar vienu šaukšteliu šio gardaus kremo! Idealiai tinka tortų pertepimams – pvz. napoleono tortui, sūrio pyragams, pavlovai, keksiukams ar sausainiams pagardinti.
Rekomenduoju citrinų mėgėjams!

Cezario salotos

Klasikinės Cezario salotos su kreminiu padažu, skrebučiais ir parmezanu, pagardintos traškiomis šoninės juostelėmis ir minkštu kiaušiniu. Šoninę galite pakeisti kepta vištienos krūtinėle.

Lazdyno riešutų macaroons su abrikosais

Sausainiai labai skanūs prie kavos puodelio. Daivutė juos labai išgyrė, tad pasitaikius progai išbandžiau ir aš… jei turit atliekamų baltymų – pirmyn!