Mėnesio archyvas: gegužė 2013

Dorada kvepianti citrinom ir čiobreliais

Šiandien virtuvė pakvipo keptom citrinom bei šviežiai nuskintais čiobreliais. Negaliu atsidžiaugti, kad visas čiobrelių krūmas vėl žaliuoja prie mano langų! Tad šį kartą doradą pagardinau keptom citrinom, čiobrelių pundeliu bei keliom skiltelėm česnako. Žinoma nepamiršau pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais, apšlakstyti geru alyvuogių aliejumi, o prieš pabaiga pagardinti jūros druska. Skanumėlis!

Tiramisu su baltu šokoladu

Dėkui Aguonelei už rekomendaciją, kuri pasiūlė išbandyti šį receptą. Kadangi labai mėgstu tiramisu, nedvėjodama išbandžiau ir turiu pripražinti, kad jis tikrai puikus! Kremas gaunasi labai panašus į mano jau pamėgto tiramisu recepto, kur trynys yra plakamas garų vonelėje, baltas šokoladas dar labiau pabrėžia šilkinį kremo skonį. Gaminkit – rekomenduoju!
Iš šios porcijos gavosi 1 stiklainis ir [...]

Jogurtinis keksas

Dar vienas keksas keliauja į kolekciją. Purus, drėgnas ir švelnus, mmm…

Pavlova su vyšniom

Šį kartą Pavlova su dar vienu nauju ingridientu, turite išbandyti! Visad pirkdavau Fruželina (nežinau ar Lietuvoje yra… ) skardinėse, gardindavau desertus, o dabar galiu ją pasigaminti ir namuose, aišku nesigavo tokia pat, kaip pirktinė, bet rezultatu esu patenkinta
Kol nėra šviežių, skanių ir sultingų uogų gaminau iš šaldytų vyšnių, puikus desertas, kuriuo galite palepinti [...]

Panna cotta

Man vėl prasidėjo panna cotta manija…paskutiniu metu darau pagal šį receptą – klick klick
Šį kartą su miško uogų padažu… perku (jau savo nebeturiu) šaldytų uogų pakuotę, suberiu į puodelį, užpilu cukrumi ir verdu… po to pertrinu per sietelį ir padažas paruoštas!

Klasika niekada neatsibosta!